Oficjalna strona internetowa Urzędu Gminy Rzekuń znajduje się pod adresem: www.rzekun.pl. Zapraszamy.
Serwis Internetowy Gminy Rzekuń
Pogoda
Pogoda
Chat
Chat
Kategoria: Gmina Rzekuń  [szukaj szukaj na forum]
[SPIS KATEGORII]  [NOWY UŻYTKOWNIK]  [ZALOGUJ]
Czeslaw
09:03:18, 04.01.2012 r.
Laskowiec ul. Kościelna - pojemniki na szkło a wokół śmietnisko.
Ulica Kościelna to taka jedna z głównych ulic Laskowca . Na pętli autobusowej umieszczono dwa pojemniki na szkło i plastyk. Już same pojemniki wykonane z siatki są nieestetyczne , a cóż można powiedzieć o leżących wokół nich śmieciach. Jakieś pampersy, komunalne śmieci przywożone tu samochodami i ustawiane przy pojemnikach, psy rozciągają te śmieci wokół przystanku a wiatr roznosi je po całej ulicy. Stać ludzi na samochód a nie mają pieniędzy jak widać na opłacenie wywożenia śmieci przez zakład oczyszczania miasta. Gorąca prośba do władz gminy o sprzątnięcie tych nieczystości przy takiej pogodzie grozi to zarazą !
Otwarty: 82

Odp: Laskowiec ul. Kościelna - pojemniki na szkło a wokół śmietnisko.

tomek, 08:00:08, 09.01.2012 r.

O sprawie poinformowałem odpowiednie osoby. Pozdrawiam.

=========================
Admin: rzekun.pl, rzekun.net; Moderator

Śnieg nie jest w stanie przykryć worków ze smieciami w Laskowcu

Czeslaw, 16:39:45, 24.01.2012 r.

Jak widać opady śniegu nie rozwiązały problemu śmieci na pętli autobusowej przy ulicy Kościelnej w Laskowcu. Okoliczni mieszkańcy oszczędzający na powierzeniu wywozu odpadów odpowiednim służbom nadal donoszą worki z nieczystościami i ustawiają je obok okropnych z wyglądu pojemników na szkło i plastik. Jedynym rozwiązaniem jest chyba zabranie tych pojemników przez ich właściciele ( właścicielem jest poniekąd Urząd Gminy) gdyż więcej z tego szkód niż pożytku.

Akcja informacyjno szkoleniowa także potrzebna.

Czeslaw, 18:22:37, 01.02.2012 r.

Gdy zwróciłem uwagę pani pozostawiającej pod pojemnikami na szkło torbę reklamową z nieczystościami to mi odpowiedziała, że nie wie co się robi ze śmieciami. Trochę ją wy wstydziłem bo nie była dzieckiem lecz dorosłą kobietą. Ona się zdenerwowała ja także a chyba nie tędy droga. Jak widać potrzebna jest akcja uświadamiająca i informująca mieszkańców co mają robić z odpadami.

Władze gminy dobrzeczują się w śmieciach.

Czeslaw, 09:29:06, 21.02.2012 r.

Brak jakiejkolwiek reakcji władz gminy na wysypisko śmieci na pętli autobusowej przy ulicy Kościelnej świadczy, że Panu Godzinie dobrze ze śmieciami.

Trwało to trochę .

Czeslaw, 08:45:34, 01.03.2012 r.

Na koniec lutego zebrano torby reklamowe i worki i sterty odpadów ułożone wokół pojemników na plastyk i szkło. Trochę to trwało ale jednak. Dziękować za wykonanie obowiązków nie będę bo za to są pensje. Jeżeli ktoś nadzoruje czystość w gminie to warto by jeszcze przyjechać na to miejsce z grabiami bo te "grubsze" śmieci wyjechały ale wokół pojemników i przystanku śmieci co niemiara pozostało.

SMS: ERA Orange Plus GSM

Biuletyn Informacji Publicznej Urzędu Gminy Rzekuń

odbierz pocztę
odbierz pocztę
Używaj OpenOffice.org

Valid HTML 4.01! Valid CSS!
Pobierz przeglądarkę Firefox za darmo! Pobierz klienta pocztowego Thunderbird za darmo! Pobierz program do kompresji za darmo! Gen: 0.071s
Linki: tania książka  | księgarnia internetowa  | policealne studium farmaceutyczne  | technik farmacji  | rzekuń  | tanie książki  | forum rzekuń  | proeko łomża  | pomiary emisji  | katalog informacje  | joomla bip