| Oficjalna strona internetowa Urzędu Gminy Rzekuń znajduje się pod adresem: www.rzekun.pl. Zapraszamy. | |||||||
![]() |
|
||||||
Kategoria: Gmina Rzekuń [szukaj ] | ||
| [SPIS KATEGORII] | [NOWY UŻYTKOWNIK] [ZALOGUJ] | |
Odp: Laskowiec ul. Kościelna - pojemniki na szkło a wokół śmietnisko. tomek, 08:00:08, 09.01.2012 r. O sprawie poinformowałem odpowiednie osoby. Pozdrawiam. ========================= Śnieg nie jest w stanie przykryć worków ze smieciami w Laskowcu Czeslaw, 16:39:45, 24.01.2012 r. Jak widać opady śniegu nie rozwiązały problemu śmieci na pętli autobusowej przy ulicy Kościelnej w Laskowcu. Okoliczni mieszkańcy oszczędzający na powierzeniu wywozu odpadów odpowiednim służbom nadal donoszą worki z nieczystościami i ustawiają je obok okropnych z wyglądu pojemników na szkło i plastik. Jedynym rozwiązaniem jest chyba zabranie tych pojemników przez ich właściciele ( właścicielem jest poniekąd Urząd Gminy) gdyż więcej z tego szkód niż pożytku. Akcja informacyjno szkoleniowa także potrzebna. Czeslaw, 18:22:37, 01.02.2012 r. Gdy zwróciłem uwagę pani pozostawiającej pod pojemnikami na szkło torbę reklamową z nieczystościami to mi odpowiedziała, że nie wie co się robi ze śmieciami. Trochę ją wy wstydziłem bo nie była dzieckiem lecz dorosłą kobietą. Ona się zdenerwowała ja także a chyba nie tędy droga. Jak widać potrzebna jest akcja uświadamiająca i informująca mieszkańców co mają robić z odpadami. Władze gminy dobrzeczują się w śmieciach. Czeslaw, 09:29:06, 21.02.2012 r. Brak jakiejkolwiek reakcji władz gminy na wysypisko śmieci na pętli autobusowej przy ulicy Kościelnej świadczy, że Panu Godzinie dobrze ze śmieciami. Czeslaw, 08:45:34, 01.03.2012 r. Na koniec lutego zebrano torby reklamowe i worki i sterty odpadów ułożone wokół pojemników na plastyk i szkło. Trochę to trwało ale jednak. Dziękować za wykonanie obowiązków nie będę bo za to są pensje. Jeżeli ktoś nadzoruje czystość w gminie to warto by jeszcze przyjechać na to miejsce z grabiami bo te "grubsze" śmieci wyjechały ale wokół pojemników i przystanku śmieci co niemiara pozostało. |
| |||||||||||||||||||
| Gen: 0.071s | |
| Linki: tania książka | księgarnia internetowa | policealne studium farmaceutyczne | technik farmacji | rzekuń | tanie książki | forum rzekuń | proeko łomża | pomiary emisji | katalog informacje | joomla bip | ||